Проф. Боян Дуранкев в диспут по БНТ: За 30 години преход, 12 години членство в ЕС, 8 години управление на ГЕРБ, 4 години управление на БСП, резултатът е остро недоволство сред българите, независимо от социалния им статус

Facebook Twitter

За 30 години преход, 12 години членство в ЕС, 8 години управление на ГЕРБ, 4 години управление на БСП, резултатът е остро недоволство сред българите, независимо от социалния им статус. България е на дъното, не се възползва от възможностите, които дава членството ни. Това е и причината да разработим системата за догонващо развитие за по-слабо развитите страни-членки и да търсим подкрепа за това в европейските институции – преход от катастрофа към демографско развитие. Това заяви в диспут по БНТ водачът на „Коалиция за България“ проф. Боян Дуранкев.

По въпроса за контрола върху разходването на европейските средства проф. Дуранкев посочи, че парите от Европа към България не са никак малко. За илюстрация той каза, че за времето на членството ни по над 7000 лева са влезли през еврофондовете за всеки български гражданин. Видим резултат няма заради липсата на контрол върху разходването. Европейските фондове трябва да се инвестират, не да се усвояват, подчерта проф. Дуранкев.

ВИЖТЕ ЦЕЛИЯ ДИСПУТ ТУК