Ивайло Калфин: За да премахнем порочния управленски модел, имаме нужда от преосмисляне на цялата политика на членството ни в ЕС

Facebook Twitter

За да премахнем порочния управленски модел, имаме нужда от преосмисляне на цялата политика на членството ни в Европейския съюз. Това заяви Ивайло Калфин, член на НС на ПП АБВ на финала на еврокампанията на „Коалиция за България“, който беше отбелязан в пернишнкия драматичен театър.

Калфин бе категоричен, че парите, които влизат в държавата ни чрез фондовете на ЕС не са никак малко, но не са управлявани правилно и резултатът от тях да е видим. Средствата у нас са налични, но ГЕРБ налага разделение между наши и ваши. 50 млрд., влязоха в държавата за тези 12 години, посочи той.

„Ние сме единствените, които говорят за догонващо развитие. Можем ли да си поставим една смислена цел – в следващите 5 години да изпреварим една или две европейски страни, да не сме последни по доходи и икономика. Такава цел от другите не сме чули. Чуваме само как един ще се бори с корупцията от Брюксел, не от България, другият казва - всичко е прекрасно, третият казва - ние браним България. Има евродепутат, който нищо не е направил за страната ни от 10 години“.

Ивайло Калфин призова за подкрепа на кандидатите от „Коалиция за България“ с номер 10 в интегралната бюлетина, за да има малко повече справедливост и по-амбициозни цели за нашата държава.