Георги Първанов: Ние сме в края на една историческа кампания, която ще остане в историята като най-мръсната, най-подлата и най-скандалната кампания в целия български преход

Facebook Twitter

Ние сме в края на една историческа кампания, която ще остане в историята като най-мръсната, най-подлата и най-скандалната кампания в целия български преход. Това заяви Георги Първанов, президент на Р България (2002-2012) пред стотици привърженици на финала на еврокампанията, който беше отбелязан в Перник.

„Ние правим друг тип кампания. Имаме идеите, имаме политиката, имаме хората, които да ги реализират. Нашата листа е силна с всеки един от кандидатите, с подкрепата, която има. Ние има какво да дадем.  Ние не сме единствените, не сме най-уникалните, ние просто сме най-добрите.

Наблюдаваме един договорен мач. Вървят спорове за какво ли не, само не за голямата политика. Никой не търси отговорност за тези пропилени средства, пропуснати като възможност за големите енергийни проекти. Защо никой не поема нашата идея, нашето настояване, нашата политика да направим икономическа ревизия на прехода, ревизия на приватизационните сделки за тези 30 години. Никой не иска това, защото разрови ли се някой, ще стигне и до тях. Най-голямата беда за българската политика в годините на прехода е този двуполюсен модел – ЦСКА и Левски в българската политика. Този двуполюсен модел ражда ежедневно, ежечасно противопоставяне и тази слабост на българската политика, защото конфронтацията е хранителната среда на слабите и калпави политици. Когато нямат характера, волята и достойнството да решат проблемите на здравеопазването, образованието, икономиката се хвърлят в блатото и тези безкрайни разпри, в които се изцежда националната енергия. Сега  ние сме в ъгъла, радваме се на подаяния. Много е важно в Европейския парламент да отидат хора с воля и характер, които да бранят българския интерес“.

На 26 май ние не просто избираме евродепутати, ние правим своя избор по кой път да върви България, каза в заключение Георги Първанов и призова подкрепа за номер 10 в бюлетината.